Bondscoach Hervé Renard nu echt gestopt bij Marokko

Het is dan eindelijk officieel. Hervé Renard vertrekt als bondscoach van de Marokkaanse ploeg. De Fransman had nog een contract tot en met het WK 2022, maar hij besluit dat hij dat niet wilt uitdienen.

De vijftigjarige trainer maakte zijn vertrek zondag bekend met een bericht op Twitter. “Het is tijd om dit lange en mooie hoofdstuk af te sluiten. Dat doe ik niet zonder emotie en verdriet, maar ik heb dit besluit al vóór de Afrika Cup genomen”, schrijft hij.

“Dit besluit heb ik serieus overwogen”, aldus de oud-bondscoach van Zambia, Angola en Ivoorkust, die als clubtrainer Sochaux en Lille onder zijn hoede had. “Ik heb de heer Fouzi Lekjaa, de president van de Marokkaanse bond, op de hoogte gesteld en hij heeft mijn besluit aanvaard,” aldus Renard. “Ik heb de afgelopen 3,5 jaar veel intense momenten beleefd met de spelers”, blikt Renard terug. “Toen ik begon, stond Marokko 81e op de FIFA-ranking. Nu zijn we de nummer 47. Ik ben trots dat we dit hebben kunnen realiseren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.