Koning Marokko reageert eindelijk op geruchten ’vermiste’ prinses

217

De Marokkaanse koning Mohammed VI (55) reageert eindelijk op de geruchten over zijn huwelijk met Lalla Salma. Middels zijn Franse advocaat Eric Dupond-Moretti zegt hij in het Franstalige weekblad Gala: “De artikelen die suggereren dat het gezin uit elkaar is, zijn niet meer te dragen. De geruchten zijn afkomstig van buitenlandse sites die valse informatie verspreiden met kwaadwillige doeleinden. Maar weet dat deze daden een strafbare vorm van laster zijn.”

Begin april werd Lalla Salma weer voor het eerst in het openbaar gezien sinds haar verdwijning eind 2017. Zij leek al die tijd van de aardbodem verdwenen. Haar afwezigheid viel destijds pas echt op toen de koning een hartoperatie onderging in Parijs en zij ontbrak op de familiefoto’s die bij zijn ziekbed werden gemaakt. Al snel werd er gesproken van een scheiding tussen Lalla Salma en Mohammed VI.

De advocaat stelt nu dat dat niet waar is. Verder stelt hij dat koning Mohammed VI en Lalla Salma “alle geruchten over hun kinderen veroordelen en ontkennen”. Eerder zou bekend geraakt zijn dat Lalla Salma in Griekenland in alle stilte aan een nieuw leven zou zijn begonnen. Toch zou ze ook nog geregeld in Marokko verblijven, waar ze dan op een geheime locatie een ontmoeting regelt met één van haar kinderen.

Volgens de geruchten zou Mohammed VI haar hebben verboden om hun twee kinderen samen te zien, om er zeker van te zijn dat ze niet op de vlucht slaan. “Mohammed VI en Lalla Salma vinden deze roddels ondraaglijk en ontkennen ze strikt en formeel. Ze voelen zich geschandaliseerd door deze extreem ernstige beweringen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.