Vervoersbedrijven gaan moslima’s niet weigeren: openbaar vervoer is voor iedereen

70

De openbaar vervoerbedrijven NS, HTM, RET, Arriva, Connexxion, EBS en GVB gaan zich niets aantrekken van het boerkaverbod. Ze gaan geen moslima’s weigeren in de bus, metro, tram of trein die hun gezicht bedekt hebben. Dat meldt Pedro Peters van OV.nl die de woordvoering doet namens alle ov-bedrijven.

Alle medewerkers hebben deze week instructies gekregen dat openbaar vervoer in Nederland van iedereen is en dat reizigers daarom nooit de toegang tot het vervoersmiddel geweigerd mag worden.

Uit een collectief overleg tussen de vervoerders en de politie blijkt dat de handhaving van de nieuwe wet op gezichtsbedekkende kleding bij de politie niet de hoogste prioriteit heeft. De nieuwe wet, die 1 augustus ingaat, is daarmee volgens Peters voor de vervoerders onwerkbaar geworden.

Verder zegt Peters dat de vervoerders nooit problemen hebben gehad met vrouwen die hun gezicht bedekten met een boerka. ,,Als er bij een controle om een identiteitsbewijs wordt gevraagd, tonen deze reizigers altijd even hun gezicht. Er is bij ons nooit een probleem geweest.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.