Vijftien mensen komen om bij aardverschuiving Marokko

133

Door een aardverschuiving bij de plaats Asni, zo’n 75 kilometer ten zuiden van Marrakech, zijn vijftien mensen om het leven gekomen. Zij werden verrast door de aardverschuiving toen ze in een busje zaten. Ze waren meer dan 24 uur bedolven geweest onder een berg modder en aarde van zo’n 20 meter hoog.

De weg waarop het busje reed, was sinds woensdag niet meer begaanbaar door het natuurgeweld. Brandweerlieden hebben uiteindelijk de vijftien lichamen van de slachtoffers uit het busje gehaald. Het gaat om elf vrouwen, drie mannen en een kind.

In de provincie Al Haouz, waar het ongeluk gebeurde, heeft het woensdag hevig geonweerd. Door zware regenbuien zijn in het Atlasgebergte modderstromen en aardverschuivingen ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.