Marokko geeft twee Amsterdammers de doodstraf

Twee Nederlanders zijn door een rechter in Marokko ter dood veroordeeld. Het gaat om Edwin M. en Shardyone S., die in 2017 naar Marrakesh reisden om een café-eigenaar dood te schieten. Door een vergissing hebben zij echter de zoon van een rechter gedood.

De moord in café La Crème vond in november 2017 plaats. De Nederlanders Shardyone S. (30) en Edwin R.M. (26) hebben de 29-jarige zoon van een Marokkaanse rechter doodgeschoten, terwijl het doelwit de criminele café-eigenaar Mustapha el F. was.

De twee ter dood veroordeelde jonge Amsterdammers krijgen die ultieme straf voor de liquidatie, poging tot moord op de zwaargewond geraakte vriendin van de student, lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel en het beschadigen van publiek bezit. Ze hadden in Nederland allebei al een fors strafblad. De doodstraf is in Marokko overigens sinds 1993 niet meer ten uitvoer gelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.