Koning Mohammed verleent duizenden gratie

76

Koning Mohammed VI heeft ter gelegenheid van zijn jubileum als vorst duizenden gevangenen gratie verleend. Mohammed trad 20 jaar geleden aan als koning, hij volgde in 1999 zijn vader Hassan II op.

Volgens een officiële verklaring zijn de straffen van 4764 gevangenen kwijtgescholden. Onder hen zijn ook demonstranten die in 2016 werden aangehouden en veroordeeld tijdens maandenlange protesten in het noordelijke Rifgebied. Geschat wordt dat er toen meer dan 400 mensen zijn aangehouden, van wie er eerder al 250 gratie kregen.

Mohammed VI strijkt vaker met de hand over zijn hart als er iets te vieren valt in zijn land. Zo verleende hij in juni nog 755 gevangenen gratie ter gelegenheid van het einde van de vastenmaand. Ook toen kwamen een aantal activisten vrij die betrokken waren bij de protesten in het Rif-gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.