Gemeente Amsterdam mag ICT-medewerker niet schorsen om functie bij Cornelius Haga Lyceum

130

De Gemeente Amsterdam mag van de rechter een eigen ict-medewerker, tevens bestuurslid bij het Cornelius Haga Lyceum, niet schorsen. Ook mag de gemeenteambtenaar van stadsdeel Nieuw-West zijn functie bij het Cornelius Haga Lyceum voorlopig continueren. Dat heeft de voorzieningenrechter gisteren bepaald.

Hiermee heeft de gemeente Amsterdam opnieuw een nederlaag geleden in verwoede pogingen om de school te sluiten.

De gemeente wilde dat Mohammed Laamimach, die al jarenlang als ICT-adviseur bij de gemeente werkt, zijn nevenfunctie als voorzitter van het Cornelius Haga Lyceum zou neerleggen. Daar is het de ambtenaar niet mee eens. Hij stelt dat hij op een ‘antirechtsstatelijke manier’ door de gemeente is geïntimideerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.