Marokko: beelden van geketende man zorgen voor ophef (video)

317

Marokkaanse politieagenten die samen met een Marokkaanse man lopen die een ketting om zijn nek heeft. Een politieagnet (Marokkaans -> kaïd) houdt de ketting vast en brengt de man weg. Beelden van het voorval werden massaal op sociale media gedeeld en zorgden voor veel ophef. Niet alleen in het plaatsje Safi waar het gebeurde maar in heel Marokko.

Het incident deed zich voor tijdens een protestactie van straatverkopers die sinds 25 juli het recht niet meer hebben om op een plaatselijke markt hun spullen te verkopen. De markt is recent hervormd en daarbij is geen rekening gehouden met straatverkopers die al ruim 20 jaar hun waar verkopen op de markt.

Radeloos als ze zijn, hebben een aantal straatverkopers zich tijdens de protestactie geketend aan hun koopwaar. Politieagenten die ingrepen, arresteerden de straatverkopers, waaronder de man op beeld.

Zie video hieronder:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.