Nieuwbouw in de Rif, maar bevolking is nog niet overtuigd

261

Niet op vakantie naar Marokko uit angst om opgepakt te wordenBijna drie jaar sinds de Riffijnen de straat op zijn gegaan om massaal te protesteren tegen de achterstand in de Rif, doet Marokko pogingen om de situatie te verbeteren in de regio. Ook zijn de afgelopen tijd diverse demonstranten vrijgelaten.

Maar genoeg lijkt het bij lange na niet. In de regio loopt de economie nog altijd achter bij de rest van het land en worden er mensen nog steeds gevangengezet. Het blijft nog wel vrij rustig in de Rif, maar dat lijkt te komen doordat de politie de bevolking nog steeds weerhoudt van protesteren en ze oppakt als ze dat toch doen.

Toch is er ook goede vooruitgang geboekt. Bijna alle straten en stoepen in het gebied zijn vernieuwd, Al Hoceima krijgt nieuwe bedrijven en er is nieuwe apparatuur in het centrum voor oncologie. Er worden een muziekschool en een theater gebouwd, en buiten de stad verrijst een nieuw ziekenhuis.

In de nieuwe (bouw)projecten lijken veel Riffijnen geen vertrouwen te hebben. “Dat is normaal, want de overheid belooft al sinds de jaren 60 beterschap maar er gebeurt niets”, zegt een anonieme activist tegen de NOS. “Maar als er niets verandert, gaan we over een aantal jaar weer de straat op.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.