Belgische vrijwilligers keren terug uit Marokko om bedreigingen

groepje vrijwilligers in MarokkoEen groep van twaalf Belgische jongens en meisjes, allen tussen de 15 en 18 jaar, die momenteel vrijwilligerswerk doen in de buurt van het Marokkaanse dorpje Adar, zijn op Facebook bedreigd door een Marokkaanse leerkracht omdat ze de kledingvoorschriften niet volgden. “Ze moesten hun hoofden afhakken. Dat zal iedereen ervan weerhouden om onze religie uit te dagen”, postte hij omdat de jongens en meisjes in shorts werkten.

De Marokkaanse geheime dienst en de nationale politie hebben de man daarop thuis, zo’n 800 kilometer ten noorden van Adar, opgepakt. Hij zit in de cel en wordt vervolgd voor aanzetten tot haat, geweld en terrorisme, zo meldde een Marokkaanse politiebron ons.

De twaalf jongeren hielpen in Adar met de heraanleg van een weggespoelde weg en werden door de lokale bevolking de hemel ingeprezen voor hun harde werk. Een politicus van de regerende conservatieve partij PJD verspreidde echter beelden van de groep – aan het werk in korte shortjes -, waarop de 26-jarige leerkracht uit Ksar El Kebir reageerde dat “de hoofden van de tieners moesten worden afgehakt”.

Drie vrijwilligers zijn al teruggekeerd naar België nadat ze zich niet meer veilig voelden. “We staan in nauw contact met de Belgische ambassade, die ons verzekert dat de veiligheid van onze vrijwilligers wordt gegarandeerd door de Marokkaanse overheid”, zegt Bouworde.

1 REACTIE

  1. Groot gelijk heeft die man om zo te reageren. Wie het land niet respecteerd kan bderieging en haat verwachten. Zoiest noemen we actie en reactie als mensen geen respect hebben voor de regels, normen en waarden van het land zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.