Duizenden Nederlanders beginnen hadj

127

Miljoenen moslims zijn donderdagavond begonnen aan de heilige pelgrimstocht bij Mekka. De hadj is de belangrijkste islamitische bedevaart, die minimaal vijf dagen duurt en waarbij verschillende rituelen moeten worden uitgevoerd.

Van 9 tot 14 augustus doen miljoenen mensen mee aan de rituelen van de hadj. De moslims voeren de hadj uit als een van de vijf zuilen: dit betekent dat iedere moslim minstens één keer op bedevaart moet gaan als hij of zij daar lichamelijk en financieel toe in staat is.

Dit jaar gaan in totaal 4.500 Nederlanders naar Mekka. Er zijn 7.050 visums afgegeven voor Nederland en België.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.