Verhoogde aanwezigheid politie bij Noorse moskeeën na aanslag

99

Zwaarbewapende Noor pleegt aanslag op moskee in OsloDe Politie in Noorwegen gaat de aanwezigheid bij moskeeën vandaag opvoeren, op de eerste dag van het Offerfeest. Het nationale politiebestuur zegt dat er geen sprake is van “concrete bedreigingen”, na een vermoedelijke rechts-extremistische aanslag op moskee nabij Oslo gisteren.

Een zwaarbewapende Noorse man is gearresteerd. De man is ondervraagd maar weigert tot nu toe een verklaring te geven. De verdachte liep kleine verwondingen op tijdens het incident in de moskee, net als de moskeebezoeker die hem overmeesterde.

De man wordt verdacht van poging tot moord voor het schietincident in de moskee, en van moord nadat later in zijn huis in Baerum het lichaam van een vrouw werd gevonden. Volgens sommige berichten zou hij enkele uren voor het incident een boodschap hebben gepost waarin hij de schietpartijen van maart in de moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch bejubelde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.