Zwaarbewapende Noor pleegt aanslag op moskee in Oslo

Zwaarbewapende Noor pleegt aanslag op moskee in Oslo

Bij een aanslag op een moskee in Bærum, nabij Oslo, is een man lichtgewond geraakt, meldt de Noorse politie op Twitter. De dader is aangehouden. Het gaat om een witte man van in de twintig, die twee geweren en een pistool bij zich had. Hij droeg een kogelwerend vest en een helm en heeft volgens de politie alleen gehandeld.

De schutter is overmeesterd door een of meerdere mensen in de moskee. Hij zou lichtgewond zijn geraakt. Later op de avond meldde de politie dat in zijn huis het lichaam van een jonge vrouw is gevonden. Die vrouw is mogelijk door de aanslagpleger om het leven gebracht.

De aanslag vond plaats bij de al-Noor-moskee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.