Door heldhaftig ingrijpen Mohammad Rafiq mislukte de terroristische aanslag in Oslo

226

De terroristische aanslag zaterdag op een moskee in Bærum, nabij Oslo, is mislukt door ingrijpen van een 65-jarige Pakistaanse man. Een blanke rechts-extremist, gewapend met twee jachtgeweren, een pistool en een kogelwerend vest werd door deze held tegen de grond gewerkt voordat hij mensen kon doden in de moskee.

In de moskee waren slechts drie mannen aanwezig die het offerfeest voorbereidden dat zondag begon en waar duizend moslims werden verwacht. Een gepensioneerde luchtmacht piloot uit Pakistan, Mohammad Rafiq was een van de drie aanwezigen in de moskee. Hij reageerde op de schoten en greep de aanvaller toen hij de moskee binnenstormde. In een gevecht wist hij de Noorse terrorist tegen de grond te werken en in bedwang te krijgen totdat de politie arriveerde. Rafiq raakte hierbij lichtgewond aan zijn oog.

De verdachte richtte zijn geweld tegen moslims en migranten, zoals eerder bij aanslagen in het Westen. De Noorse politie meldde een dag later dat de 20-jarige verdachte zijn 17-jarige stiefzus thuis had vermoord. Na Anders Breivik, die acht jaar geleden in Noorwegen 77 mensen doodschoot, is deze verdachte de tweede Noor die zich met geweld tegen migratie keert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.