#YesWeShort: spontane demonstratie in soladiriteit met Belgische vrijwilligsters in Marokko

196

In Casablanca is een spontane demonstratie gehouden uit solidariteit met Belgische vrijwilligsters die onlangs op Facebook met onthoofding werden bedreigd. De bedreiging was geplaatst onder een clip waarop te zien is hoe de vrouwen in Taroudant aan het werk zijn en shorts dragen.

Dat laatste wekte de toorn van de bedreiger, een 26-jarige leraar uit het noorden van Marokko, die van mening is dat vrouwen hun huid moeten bedekken. De man is inmiddels gearresteerd wegens aanzetten tot terreur.

“Wij willen duidelijk maken dat iedereen een vrije keuze heeft”, vertelt Latifa Machtali, een van de demonstranten, aan TV5Monde. “Of je nu een boerka draagt, een djellaba of een short, iedereen is vrij om zelf te kiezen.”

Het protest wordt via sociale media gesteund met de hashtag #YesWeShort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.