Noorse terrorist praat met politie en geeft feiten toe

De terrorist Philip Manshaus die zaterdag zwaarbewapend een moskee in Baerum nabij Oslo binnendrong en kon worden overmeesterd, heeft de feiten tegenover de politie toegegeven. Dat heeft de Noorse politie vrijdag gemeld.

De verdachte, die volgens de politie extreemrechtse en xenofobe ideeën heeft, wordt ervan verdacht een bloedbad te willen aanrichten in het islamitisch centrum Al-Noor in Oslo. Daarbij raakte niemand ernstig gewond. Voor die schietpartij zou hij zijn halfzus van 17 jaar thuis hebben gedood.

De 21-jarige, die door moskeegangers werd overmeesterd, weigerde tot nu toe te antwoorden op de vragen van de politie. Vrijdag deed hij dat dan toch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.