Zeker 63 doden en 182 gewonden bij bomaanslag bruiloft Kaboel

90

Bij een zelfmoordaanslag in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag 63 doden en 182 gewonden gevallen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van Afghanistan bekendgemaakt.

De explosie vond plaats in het Dubai City trouwcentrum, in het westen van de stad. Daar waren meer dan 1000 mensen bijeen. De bom zou zijn afgegaan bij het podium waar muzikanten optraden. ‘Alle jongeren, kinderen en andere mensen die daar in de buurt waren, zijn gedood’, aldus getuige Gul Mohammad.

Nog niemand heeft de aanslag opgeëist. Zowel de Taliban als een lokale groepering van Islamitische Staat voert in de hoofdstad regelmatig bloedige aanvallen uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.