Essalam-bestuur gaat in gesprek met imam om uitspraken in het verleden

185

De imam van de Rotterdamse Essalammoskee heeft jaren lang geleden tijdens lessen de mening verkondigd dat moslims uiteindelijk de intentie moeten hebben om Nederland te verlaten. “Nederland is niet ons land”, heeft hij gezegd, volgens onderzoek van het NRC en Nieuwsuur. “Want Nederland is niet ons land. Ook al heb je een Nederlands paspoort: Nederland is niet ons land.”

Dit nieuws wordt groots opgepakt door Nederlandse media en anti-islamitische partijen als de PVV. Het bestuur van de Rotterdamse Essalammoskee zegt geschrokken te zijn van de uitspraken van imam Saïd Abarkan. De opnames zelf zijn volgens het moskeebestuur gemaakt lang geleden gemaakt in de periode 2014-2015. Op dat moment was de imam nog niet actief in de Essalammoskee. De imam werkt sinds januari 2018 van donderdag tot zondag in de Rotterdamse moskee.

Secretaris Sadni van de Essalammoskee is onaangenaam verrast: “Wat hij heeft gezegd, is in strijd met visie van de Essalam”. In de moskee is hij volgens de secretaris nooit over de grens gegaan. “Er is een controlesysteem, alles wordt teruggekeken of beluisterd.” Het moskeebestuur zegt donderdag hierover in gesprek te gaan met imam Saïd Abarkan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.