Dreiging van rechts-extremisten neemt toe. Marcouch start onderzoek

Arnhem gaat onderzoeken hoeveel en welke rechts-extremistische individuen en groepen in de stad actief zijn. Directe aanleiding hiervoor zijn de signalen dat extreem-rechtse radicalisering steeds meer toeneemt in de stad, schrijft dagblad de Gelderlander.

In de afgelopen jaren was het continue raak bij moskee├źn en islamitische groepen. Dreigbrieven, een poederbrief, varkensvlees per post, vernielingen en een barbecue van Pegida. Vooral de Ayasofya-moskee Arnhem is de afgelopen jaren het mikpunt geweest van dreigementen. Voor burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem voldoende aanleiding om onderzoek te doen naar deze opkomende vorm van radicalisering in zijn stad.

De verwachting is dat het onderzoek naar rechts-extremisme dit najaar klaar zal zijn.

1 REACTIE

  1. Onterecht wordt in de westerse media de haters van moslims rechts extremisten genoemd, het zijn namelijk fundamentalistische christenen beinvloed door de kerk en vaticaan. In Polen zag je ze duidelijk in de kerk bidden en een kruis dragen en roepen dat Polen christelijk is. De meerderheid van de kiezers voor partijen zoals PVV en andere mensonvriendelijke partijen bestaat uit overgelopen stemmers van de CDA. die vonden schijnbaar dat CDA niet genoeg vijandelijk zijn tegen de islam. Er moet een onderzoek komen wat de bron is voor beinvloeding voor dergelijke christelijke fundamentalisten en welke priesters/dominees/pastoren/bisschoppen misdrijven tegen minderheden begaan door op te roepen tot haat en niet alleen onderzoek beperken tot kindermisbruik.

    We hebben gezien dat de geschiedenis ons leert dat de Kerk een misselijk instituut is die godzijdank minder macht heeft maar helaas nog steeds grote invloed heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.