Na broer, nu ook advocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd

De advocaat van kroongetuige Nabil B. is vanochtend in de straat waar hij woont in Amsterdam Buitenveldert vermoord. Het gaat om de 44-jarige Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi.

De schutter, volgens getuigen een jonge tiener, is nog voortvluchtig. Op Burgernet staat de oproep dat wordt gezocht naar een man van tussen de 16-20 jaar, slank postuur, 1.75 meter groot en zwart gekleed met een hoodie.

Begin vorig jaar werd nog een (onschuldige) broer van kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam. Net als die moord, lijkt de moord op de advocaat een vergelding voor het overlopen naar justitie. Koen Simmers, hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond, stelt dat er met de moord op Wiersum ‘opnieuw een grens is overschreden’. ,,Verschrikkelijk, heel veel sterkte aan de nabestaanden. Dit laat zien dat deze criminelen nergens voor terug deinzen.“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.