Islamitische scholen Rotterdam nemen afstand van lesboeken

De islamitische basisscholen in Rotterdam gaan niet langer meer de omstreden seksuele voorlichtingsboeken ‘Help! Ik word volwassen’ gebruiken. Onderwijswethouder Kasmi zegt dat een bestuurder van de Rotterdamse Islamistische Scholenkoepel dat heeft toegezegd.

Het boek raakte eerder deze maand in opspraak na onderzoek van Nieuwsuur en NRC. In het boek leren kinderen dat Allah homoseksualiteit verafschuwt en dat de straf voor homoseksuelen een stenenregen en de dood is. Ook leren kinderen dat meisjes en jongens elkaar niet mogen aankijken en geen “kleding van ongelovigen” mogen dragen.

Help! Ik word volwassen is in 2013 ontwikkeld door de islamitische scholenkoepel ISBO nadat alle scholen werden verplicht aandacht te besteden aan seksuele diversiteit. Op 44 islamitische basisscholen in Nederland worden ze ook gebruikt.

De islamitische basisscholen in Rotterdam hebben nu toegezegd de boeken niet meer te gebruiken. Er zou gewerkt worden aan een herziene versie.

1 REACTIE

  1. Was dit niet vrijheid van godsdienst? En is het niet zo dat christelijk Nederland hetzelfde leert van de pastoor en de dominee…..Laat je je vrijheid niet afpakken! Moslims laten zich gemakkelijk beet nemen door de anti islam propaganda clubje in Nederland. Dit is haat zaaien!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.