Marokkaanse Nederlanders willen af van Marokkaanse nationaliteit (VIDEO)

  313

  In een manifest dat dinsdag naar alle fracties van de Tweede Kamer is verstuurd, roept een kleine groep Marokkaanse Nederlanders de Nederlandse overheid op hen te steunen in hun strijd tegen de verplichte Marokkaanse nationaliteit.

  Het is opmerkelijk dat de dubbele nationaliteit in Nederland zo openlijk wordt aangevochten. “Na 50 jaar verlangen wij een volwaardig Nederlands burgerschap,” roepen ze. Het zou gaan om studenten, journalisten en maatschappelijk ondernemers. Vier van hen leggen in de Volkskrant uit waarom ze tegen de Marokkaanse nationaliteit zijn.

  In het manifest, dat ook op Facebook wordt verspreid, vragen de Nederlandse Marokkanen om hulp. “Wij willen vrij zijn om al dan niet te kiezen voor een dubbele nationaliteit en niet verplicht worden door een vreemde mogendheid tot een levenslang onderdaan zijn van een staat waar wij geen binding mee wensen.” De ondertekenaars van het manifest vinden dat de Nederlandse regering zich meer voor hen zou moeten inspannen.

  2 REACTIES

  1. Wel begrijpelijk. Hoorde vandaag nog iemand van Marokkaanse komaf zeggen dat hij Marokko amper kent. Logisch, kwam al als zeer jong kind naar Nederland. Marokko is voor hem buitenland. En zo zijn er velen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.