Saoedi-Arabië gaat grenzen openen voor (kuis) toerisme

Saoedi-Arabië wil toeristen gaan aantrekken. Moslims en niet-moslims. Meer toeristen om te genieten van wat het land allemaal te bieden heeft.

Tot nu toe werden visa alleen verstrekt voor korte zakenreizen, pelgrimsreizen en officiële bezoeken. Binnenkort komt ook de toeristenvisa beschikbaar voor 49 landen. Welke dat zijn en vanaf wanneer de visa worden verstrekt, maken de Saudiërs later bekend.

Verder worden de strikte kledingvoorschriften voor vrouwelijke bezoekers versoepeld. Buitenlandse vrouwen zijn voortaan niet meer verplicht net als Saudische vrouwen in het openbaar een lichaamsbedekkend abaya-gewaad te dragen. De toeristen moeten wel “bescheiden” kleding dragen. Vrouwelijke toeristen hoeven tijdens hun reis in Saudi-Arabië ook niet meer begeleid te worden door een man.

De Saudiërs hopen met het toerisme minder afhankelijk te worden van de olie-industrie. De minister van Toerisme spreekt van een historisch moment voor Saudi-Arabië. Ahmad al-Khateeb prijst de “schatten” die het land te bieden heeft.

De afgelopen tijd adverteerde het Saudische Bureau voor Toerisme op internet met geheimzinnige advertenties waarbij onder meer foto’s van witte stranden werden geplaatst met de begeleidende tekst: dit zijn niet de Malediven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.