Marokkaanse migranten komen om bij schipbreuk nabij Casablanca

Zee waarin Migranten zijn verdronkenIn de afgelopen dagen zijn zo’n zestien lichamen uit zee gevist nabij een strand in Casablanca nadat een boot met zo’n vijftig jonge Marokkaanse migranten is gezonken aan de Atlantische kust in Casablanca. Dat blijkt uit informatie van families en redders ter plaatse.

De eerste zeven lichamen werden zaterdag uit het water gehaald. Sindsdien is de zoektocht naar slachtoffers voortgezet. Drie overlevenden zijn bewusteloos naar een ziekenhuis gebracht en konden sindsdien terugkeren naar huis. De jongeren zouden met name uit een landelijk gebied in de buurt van Marrakech komen.

Het incident weerspiegelt een groeiende trend in illegale migratie naar Spanje om vanaf de Atlantische kust nabij Casablanca al de boot te pakken nadat de Mediterrane routes steeds strenger worden gecontroleerd door de Marokkaanse en Spaanse overheden. Sinds januari zijn volgens de Spaanse autoriteiten meer dan 15.000 migranten over zee in Spanje aangekomen, 45 procent minder dan in de eerste acht maanden van 2018. Hoeveel procent van de migranten die de reis hebben ondernomen niet zijn aankomen is onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.