Vijf arrestaties na moordpartij op hoofdbureau politie Parijs

De Franse politie heeft vijf personen gearresteerd na de dodelijke steekpartij in het politiehoofdkwartier in Parijs. Het gaat volgens bronnen om personen die banden zouden hebben met de dader, die zelf is doodgeschoten. Het zou gaan om mensen die de dader hebben geholpen of geïnspireerd.

De 45-jarige Mickaël Harpon, een IT’er, doodde begin oktober vier mensen op het politiebureau waar hij werkte. Hij had zich ongeveer tien jaar geleden bekeerd tot de islam en zou steeds radicaler zijn geworden.

Harpon had contact met salafisten en vond dat in naam van de islam soms geweld mag worden gepleegd, schrijven Franse media. Zijn vrouw zou hebben verklaard dat haar man de avond voor de steekpartij ‘ongewoon en geagiteerd gedrag’ had vertoond. Hij zou ’s nachts wakker zijn geschrokken en stemmen hebben gehoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.