Minister slob draait geldkraan voor het Haga Lyceum dicht

Minister voor Onderwijs Arie Slob heeft eind deze week besloten om de financiering van het Haga Lyceum stop te zetten. Hij had de islamitische school dinsdag nog twee dagen respijt gegeven. Het bestuur van het Haga moest alle taken overdragen aan een eerder voorgedragen interim-bestuurder.

Het Haga Lyceum had echter aangegeven meer tijd nodig te hebben. De voorgedragen interim-bestuurder is geen moslim. Om zijn benoeming alsnog te realiseren dienen de statuten van de school te worden aangepast en daarvoor zou meer tijd nodig zijn. Slob zei daarover dat de school “oneigenlijke argumenten gebruikt door zich te beroepen op administratieve belemmeringen”.

In zijn brief aan Slob schrijft directeur-bestuurder Atasoy dat hij “onder overheidsdwang” de medezeggenschapraad en de ouderraad van de school heeft gevraagd de statuten te negeren en daarmee de verplichte sollicitatieprocedure over te slaan. Maar zij zijn daartoe niet bereid. Atasoy benadrukt dat wijziging van de statuten een grote impact heeft op de grondslag van de school. Volgens hem doet Slob tekort aan “wettelijk verplichte onderdelen” door het advies- en instemmingsrecht van de medezeggenschapsraad te beschrijven als een administratieve handeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.