Drie Haagse partijen zeggen vertrouwen op in politieleiding Den Haag

De Haagse Stadspartij, Islam Democraten en NIDA hebben het vertrouwen in de eenheidsleiding van de politie Den Haag opgezegd. De drie partijen hebben zondag een statement naar buiten gebracht, waarin ze ‘drastische veranderingen’ en ‘structurele hervormingen’ eisen bij de politie.

Wangedrag en misstanden binnen de politie komen regelmatig in het nieuws. Zo vertelden agenten van politiebureau De Heemstraat in 2013 over misstanden tegen burgers met een migratieachtergrond. Vorige maand bevestigde de politie zelf dat er in een deel van het Haagse politiekorps sprake is van discriminatie, overmatig gebruik van geweld en een verziekte cultuur. Ook werd een paar weken geleden duidelijk dat klokkenluider Fatima Aboulouafa, politiechef in Leiden, op non-actief is gezet, omdat ze openlijk vertelde wat er binnen de politie gebeurt.

‘De politieorganisatie, en met name de eenheidsleiding van de regionale eenheid Den Haag, is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om hun zelfkritisch en zelfreinigend vermogen goed te organiseren’, zegt Fatima Faid van de Haagse Stadspartij in een verklaring. De Haagse Stadspartij, Islam Democraten en NIDA verwijzen naar toenmalig burgemeester Jozias van Aartsen, die in 2015 aangaf dat er sprake was van racisme binnen de Haagse politie. ‘Ruim vier jaar verder zien we geen enkele verbetering of verandering’, vertelt Tahsin Çetinkaya van Islam Democraten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.