Politiechef Fatima Aboulouafa doet aangifte tegen Grapperhaus

Fatima Aboulouafa werkt al 23 jaar bij de politie en is sinds vorig jaar teamchef in Leiden. Via sociale media vroeg ze onlangs aandacht voor racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politie. De klachten zijn niet nieuw, maar het is wel de eerste keer dat het van binnenuit komt via een teamchef. Dat werd niet echt gewaardeerd, aangezien ze snel daarna op non-actief is gesteld.

De Marokkaans Nederlandse laat het echter daar niet bij zitten. Ze heeft aangifte gedaan van smaad en laster tegen minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Dat bevestigt haar juridisch adviseur Karim Aachboun, die zelf ook een appeltje heeft te schillen met de minister.

Grapperhaus schreef vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat het vertrek van Aboulouafa bij de politie losstaat van haar inhoudelijke kritiek op misstanden bij de politie. ,,Daarmee wordt de suggestie gewekt dat er een andere reden zou zijn voor het vertrek van mijn cliënt dan haar kritische houding”, zegt Aachboun. ,,Het kan niet zo zijn dat een leidinggevende wordt afgestraft omdat zij naar eer en geweten heeft gehandeld met betrekking tot de aan haar gemelde misstanden binnen de politie.” Aboulouafa zei zich bij de politie vaak onveilig te hebben gevoeld door discriminatie.

Volgens Aachboun is de aanklacht van smaad en laster ook nog gebaseerd op andere zaken, waarover hij nu niets kwijt wil. Een woordvoerder van minister Grapperhaus zegt dat het ministerie de aangifte afwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.