‘IS-leider Al-Baghdadi gedood bij geheime operatie’

De Amerikaanse president Donald Trump gaat vandaag aankondigen dat speciale eenheden een operatie hebben uitgevoerd specifiek gericht tegen IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De leider van Islamitische Staat zou in de nacht van zaterdag op zondag gedood zijn in Syrië door het Amerikaanse leger. De geheime missie had plaats in het noordwesten van Syrië in de Syrische provincie Idlib. Bij de actie werden helikopters, een gevechtsvliegtuig en grondtroepen ingezet. Er zou een kort vuurgevecht plaatsgevonden hebben toen de Amerikaanse soldaten de schuilplaats van Al-Baghdadi binnendrongen. Kort daarop zou die zichzelf opgeblazen hebben met een bomgordel. Ook twee van zijn vrouwen zouden daarbij zijn omgekomen.

De locatie die de speciale eenheden zijn binnengevallen, werd al langer in de gaten gehouden. Trump zou ongeveer een week geleden toestemming hebben gegeven voor de voorbereiding van de actie. Volgens Newsweek is het ministerie van Defensie er ‘vrij zeker’ van dat de IS-leider gedood is. De missie zou zaterdag zijn uitgevoerd. Na afloop van de operatie, twitterde Trump dat ‘iets heel groots’ is gebeurd. Vervolgens meldde het Witte Huis dat Trump zondagmorgen met een ‘belangrijke verklaring komt. Dat zal hij om 09.00 uur plaatselijke tijd doen. In Nederland is het dan 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.