Europese Marokkanen herdenken begin Rif-protest

Marokkanen uit heel Europa verzamelden zich zaterdag in Parijs voor een grote demonstratie. Deelnemers kwamen onder andere uit Nederland, Spanje, Duitsland, België en zelfs Bosnië. De demostranten herdenken met de tocht van de Place de la Bastille naar de Place de la République, de dood van visverkoper Mohsin Fikri in oktober 2016.

Het was zaterdag precies drie jaar gelden dat Fikri overleed. De dood van de visboer ontketende in 2016 de Hirak du Rif-beweging. De 31-jarige Mouhcine werd vermorzeld in een vuilniswagen toen hij probeerde zijn zojuist gekochte partij zwaardvis te redden nadat deze door de lokale autoriteiten in beslag was genomen.

Ook in de Rif zelf zouden demonstranten de straat zijn opgegaan waaronder in El Hoceima, de stad waar de visverkoper omkwam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.