Marokko en VK tekenen continuïteitsovereenkomst

In aanloop naar de Brexit hebben het Verenigd Koninkrijk en Marokko een continuïteitsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst geeft Britse bedrijven en consumenten de garantie dat ze ook na het vertrek van het VK uit de EU toegang blijven houden tot de Marokkaanse markt.

Staatssecretaris Andrew Murrison: “Het VK en Marokko hebben een hechte vriendschap en een belangrijke diplomatieke geschiedenis die meer dan 800 jaar oud is. De ondertekening van dit verdrag is gebaseerd op de nauwe culturele, politieke en economische banden van het VK in deze regio en geeft blijk van onze intentie om de handel en constructieve dialoog met Marokko uit te breiden. Deze overeenkomst geeft exporteurs en consumenten de zekerheid dat ze vrij handel kunnen blijven drijven, terwijl het VK zich voorbereidt op het verlaten van de EU.”

De overeenkomst biedt ook nog andere handelsvoordelen, zoals de tariefvrije handel in industriële producten en de liberalisering van de handel in de landbouw-, voedingsmiddelen- en visserijproducten.

Lees meer erover op miragenews.com (Engels).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.