Ihattaren kiest voor interlandcarrière bij Oranje

Foto van Twitter-pagina PSV
Mohamed Ihattaren heeft eindelijk zijn keuze gemaakt! De PSV-speler heeft besloten om zich beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. Hij verkiest daarmee het Oranje van bondscoach Ronald Koeman boven Marokko.

Dat heeft de KNVB zojuist bekendgemaakt. Ihattaren, die onlangs zijn vader verloor aan kanker, is 17 jaar en wordt gezien als een groot talent. Hij kon ook uitkomen voor Marokko, maar vindt dat er in Nederland veel voor hem is gedaan en wil daarom de kleuren van Oranje verdedigen.

„Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen. Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB. Ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder 14 speel ik al in het oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten.”

Bondscoach Ronald Koeman is blij met de keuze van Ihattaren. ,,Ihattaren is een jonge speler die een geweldige ontwikkeling doormaakt. Hij kan enorm belangrijk worden voor het Nederlands elftal. We hebben er vanuit de KNVB alles aan gedaan. Meerdere gesprekken gevoerd met Mo en zijn familie en ook telefonisch heb ik hem regelmatig gesproken. De rol van PSV, en met name van John de Jong en Mark van Bommel, was daarbij heel belangrijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.