Rapper L’Gnawi opgepakt na kritisch nummer over Marokkaanse regering [video]

De Marokkaanse rapper Mohamed Gnawi is opgepakt, twee dagen nadat een video was verschenen waarin hij zich kritisch uitlaat over de Marokkaanse regering. In die nieuwe tune laat de populaire artiest zich samen met een aantal collega-rappers kritisch uit over onder andere de regering die het volk volstopt met drugs, zodat ze niet gaan demonstreren. Ook wordt erin gerapt dat de koning iedereen voor de gek houdt.

Gnawi is volgens officiële berichten opgepakt wegens het beledigen van de politie in een eerdere videoclip, maar daar zetten Marokkanen hun vraagtekens bij. Volgens NOS-correspondent Samira Jadir vinden Marokkanen het heel toevallig dat hij twee dagen na de nieuwe tune Aâcha Chaâb is opgepakt. Volgens haar wachtte de politie al op een goede gelegenheid om de Marokkaanse rapper op te pakken.

Aâcha Chaâb staat inmiddels op 8,2 miljoen views en de teller blijft maar doortikken. Volgens de correspondent kan je best veel zeggen in Marokko, maar het aantal views kan je uiteindelijk een rit naar de gevangenis bezorgen: “Je kan best veel zeggen in Marokko, maar zodra de autoriteiten zien dat je veel gevolgd wordt, ben je in hun ogen een gevaar voor de samenleving.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.