Blauwe Moskee begint met gebedsoproep via speakers

Er was afgelopen tijd veel om te doen – op straat, op sociale media en in de politiek: het plan van de Amsterdamse Blauwe Moskee om de gebedsoproep op vrijdagmiddagen te versterken met een geluidsinstallatie. Vanmiddag is het dan eindelijk zover. De Blauwe Moskee brengt de azan, de oproep tot gebed, voor het eerst door de luidsprekers van de moskee in Amsterdam-West.

Vorige maand zei Yassin Elforkani, hoofdimam van de moskee in Nieuw-West, dat het initiatief bedoeld is om de islam te ‘normaliseren’. “Wij willen hiermee niet provoceren, maar proberen de ­islamitische tradities juist te normaliseren.”

De Blauwe Moskee wordt hiermee de eerste moskee in Amsterdam die de oproep tot gebed gaat versterken. Maar niet de eerste in Nederland. Saïd Bouharrou, voorzitter van de Raad van Marokkaanse moskeeën in Nederland (RMMN), schat dat een kleine veertig moskeeën in Nederland de azan al versterkt laten horen. Het gebeurt in onder meer Deventer, Utrecht en Rotterdam. In totaal zijn er in Nederland zo’n vijfhonderd moskeeën.

1 REACTIE

  1. Amsterdammers stemmen op idioten en krijgen in ruil idioterie. Dat is blijkbaar de wens van de inwoners daar. Probeer maar eens kerk te stichten in een moslim land. Staat de doodstraf op. NL wordt het moslim land van Europa. Stem rechts!En is dat niet die moskee die ook radicale imams (ook wel “haat imams” genoemd) een podium biedt?..,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.