Gebedsoproep Blauwe Moskee moedwillig gesaboteerd

64

De Blauwe Moskee wilde met een versterkte gebedsoproep vrijdag de Athan (azan, gebedsoproep) laten horen in de directe omgeving. Maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Het geluid werkte niet. Door sabotage. De kabels van de geluidsinstallatie zijn doorgeknipt.

“Het lijkt op sabotage,” meldt hoofdimam Yassin Elforkani. “Gisteren hebben we de geluidsinstallatie getest en werkte alles prima. We wilden het niet vandaag opnieuw doen, om eventuele overlast te beperken. Het moet vannacht of vanmorgen zijn gebeurd.”

Onduidelijk is of er camerabeelden zijn. “Dat wordt nu uitgezocht. De politie is erbij.” Volgende week volgt een nieuwe poging voor de versterkte oproep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.