Gebedsoproep Blauwe Moskee moedwillig gesaboteerd

De Blauwe Moskee wilde met een versterkte gebedsoproep vrijdag de Athan (azan, gebedsoproep) laten horen in de directe omgeving. Maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Het geluid werkte niet. Door sabotage. De kabels van de geluidsinstallatie zijn doorgeknipt.

“Het lijkt op sabotage,” meldt hoofdimam Yassin Elforkani. “Gisteren hebben we de geluidsinstallatie getest en werkte alles prima. We wilden het niet vandaag opnieuw doen, om eventuele overlast te beperken. Het moet vannacht of vanmorgen zijn gebeurd.”

Onduidelijk is of er camerabeelden zijn. “Dat wordt nu uitgezocht. De politie is erbij.” Volgende week volgt een nieuwe poging voor de versterkte oproep.

1 REACTIE

  1. Waarom een gebedsoproep waar we alleen maar last van hebben, ik ben niet gelovig en heb ook geen zin om het op deze manier opgedrongen te krijgen. Mogen de katholieken en protestanten hun kerken ook in Marokko of Turkije laten klinken, ik dacht het dus niet.
    Waarom geen respect voor het land waar je mag verblijven, zonder het land te onderwerpen aan jou gebruiken en jouw waarden. Laat iedereen in zijn eigen waarden, zonder de jouwe op een heel onsympathieke manier op te dringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.