Tweede Kamer verbaasd over mislopen gesprek met Marokko

55

Marokko heeft onlangs geweigerd om staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid, VVD) te ontvangen. De bewindsvrouw wilde daar naartoe om te spreken met de minister van Asielzaken, maar Marokko gaf te kennen dat de minister ‘dat niet wilde’. Dat zei de bewindsvrouw donderdag in de Tweede Kamer.

Broekers-Knol hoopte op een gesprek met een Marokkaanse minister. Via „diplomatieke kanalen” van Buitenlandse Zaken hoorde ze echter dat „een bezoek geen zin had”. Welke reden de Marokkaanse weigering heeft, zei ze niet.

Dat Marokko niet met haar wil praten, leidt tot verbazing in de Tweede Kamer. Toch staat de staatssecretaris nog steeds open voor een bezoek aan Marokko. Ze lijkt een diplomatieke rel te willen voorkomen. In het debat zei ze dat ‘de relatie’ met Marokko ‘complex en veelzijdig’ is, maar dat het ‘de inschatting was dat ik niet de juiste mensen te spreken zou krijgen’. ,,Als dat blijkt dat dit gaat lukken, gaan we een officieel verzoek doen. En als morgen het bericht komt dat dit gaat lukken, zit ik overmorgen in het vliegtuig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.