Tweede Kamer verbaasd over mislopen gesprek met Marokko

Marokko heeft onlangs geweigerd om staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid, VVD) te ontvangen. De bewindsvrouw wilde daar naartoe om te spreken met de minister van Asielzaken, maar Marokko gaf te kennen dat de minister ‘dat niet wilde’. Dat zei de bewindsvrouw donderdag in de Tweede Kamer.

Broekers-Knol hoopte op een gesprek met een Marokkaanse minister. Via „diplomatieke kanalen” van Buitenlandse Zaken hoorde ze echter dat „een bezoek geen zin had”. Welke reden de Marokkaanse weigering heeft, zei ze niet.

Dat Marokko niet met haar wil praten, leidt tot verbazing in de Tweede Kamer. Toch staat de staatssecretaris nog steeds open voor een bezoek aan Marokko. Ze lijkt een diplomatieke rel te willen voorkomen. In het debat zei ze dat ‘de relatie’ met Marokko ‘complex en veelzijdig’ is, maar dat het ‘de inschatting was dat ik niet de juiste mensen te spreken zou krijgen’. ,,Als dat blijkt dat dit gaat lukken, gaan we een officieel verzoek doen. En als morgen het bericht komt dat dit gaat lukken, zit ik overmorgen in het vliegtuig.”

1 REACTIE

  1. Waarom laat Nederland zich de les lezen door landen als Marokko en Turkije. Deze landen laten zich toch ook niet door ons de les lezen, hoe ze hun eigen wetten en regels moeten aanpassen. Waarom is het mogelijk dat Nederland het toelaat dat er aan de wetten,regels, waarden en normen van ons gezaagd kan worden, dat snap ik niet, misschien ben ik daar te simpel voor. Hoezo kunnen zij bepalen wie voor hun genoeg gewicht hebben om een gesprek mee aan te gaan? Nederland moet zich van zijn sterke kant laten zien. Zet de burgemeester van Rotterdam maar op de post van minister president, hij is nog steeds de persoon die zich tot nu toe ,krachtig durft uit te spreken.?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.