Ambassade: uitlatingen staatssecretaris kloppen niet. Misverstand is opgehelderd

De ambassade van Marokko reageert met grote verbazing op de commotie die is ontstaan door uitlatingen van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol in de Tweede Kamer. Er zou niet veel kloppen van wat ze heeft beweerd over Marokko.

Broekers-Knol zei deze week in een debat in de Tweede kamer dat ze met Marokko in gesprek wil gaan om te praten over het terugnemen van in Nederland uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers. Maar dat zou niet lukken omdat Marokko weigert om zo’n gesprek met haar te voeren. Ze zou niet welkom zijn in Marokko.

Nederland heeft volgens de Marokkaanse ambassade helemaal niet om een gesprek over dit onderwerp gevraagd. “Noch ons ministerie van Buitenlandse Zaken in Rabat, noch wij – de ambassade – zijn door Nederland gevraagd om een gesprek. We begrijpen dan ook niet waar dit vandaan komt,” aldus de ambassade tegen RTL Nieuws.

De ambassade blijft het vreemd vinden dat Broekers heeft gesuggereerd niet welkom te zijn. Kaag, minister voor Ontwikkelingssamenwerking, zei vrijdag dat het niet doorgaan van het bezoek praktische, “agenda-technische” redenen had. Het zou om een misverstand gaan. Inmiddels heeft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol al tickets gebioekt om naar Marokko af te reizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.