Rapper L’Gnawi krijgt jaar gevangenisstraf voor ‘beledigen politie’

De Marokkaanse rapper L’Gnawi is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 1.000 dirham (94 euro). Volgens de Marokkaanse justitie beledigde hij de ­politie bij een identiteitscontrole terwijl hij dronken was.

De rapper, die in werkelijkheid Mohamed Gnawi heet, werd begin deze maand opgepakt vlak nadat hij een videoclip had gepubliceerd met kritiek op de Marokkaanse regering. Volgens Amnesty International wordt Mounir bestraft voor de populaire rapsong die hij op 29 oktober uitbracht. Want een paar dagen na de release, werd hij al gearresteerd op 1 november. Amnesty International spreekt van een ‘schandalige aanval op de vrijheid van meningsuiting’.

In het nummer Aâcha Chaâb, wat ‘leve het volk’ betekent, rapt Gnawi dat de regering mensen volstopt met drugs, zodat ze niet in opstand komen. Ook zingt hij dat Marokko in 2020 een leeg land wordt, omdat iedereen vertrekt en dat de koning “iedereen voor de gek houdt”.

Aanhangers van Gnawi geloven de lezing van de Marokkaanse autoriteiten niet. Steunbetuigingen aan zijn adres stromen binnen. Ook de rappers met wie hij de videoclip maakte, spreken zich uit. Een van hen zou hebben gezegd uit protest te stoppen met rappen.

1 REACTIE

  1. Dat zijn dus de waarden, en normen die in Marokko gebruikelijk zijn. Waarom gedragen ze zich in Nederland dan zo losgeslagen, en onhebbelijk ,in hun eigen land waren ze dus al direct achter slot verdwenen. Misschien moeten onze Marokaantjes voor een opvoedcursus naar hun eigen land gestuurd worden, is dat misschien een optie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.