Staatssecretaris Broekers-Knol gaat in gesprek met ambassadeur Marokko

49

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) gaat volgende week donderdag in gesprek met de ambassadeur van Marokko. Dat zei de bewindsvrouw in een debat met de Tweede Kamer. Een van de gespreksonderwerpen zal de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers zijn.

Aanleiding voor het gesprek is de verwarring die vorige week ontstond over de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers, en de vraag of de bewindsvrouw wel of niet welkom is in Marokko om over de kwestie te praten. Tegen de Kamer zei Broekers-Knol dat een voorgenomen bezoek naar Marokko er niet van was gekomen, omdat ze daar niet de juiste personen te spreken zou krijgen. Marokko sprak tegen dat Broekers-Knol niet welkom zou zijn, en zei dat er nooit een officieel verzoek was gedaan voor een gesprek.

Het gesprek met de ambassadeur vindt donderdag 5 december plaats. Ze hoopt daarna “zo snel mogelijk” ook naar Marokko af te reizen om over de kwestie te praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.