Badr Hari voor Nederland als bokser naar de Olympische Spelen?

170

De Nederlandse Boksbond (NBB) zou in gesprek zijn met kickbokser Badr Hari, om dit jaar voor Nederland te gaan boksen op de Olympische Spelen in Tokio. Dat melden diverse Nederlandse media vandaag.

Zijn trainer Mike Passenier bevestigt tegenover de NOS dat de NBB in gesprek is met Badr. Het verzoek kwam volgens Hari’s trainer als een verrassing. “We moeten eerst uitzoeken of het in zijn carrière past en of kickboksorganisatie Glory er blij mee is.”

Volgens de NOS wil de boksbond het gerucht vanochtend “bevestigen noch ontkennen”. De bond is momenteel “breder aan het oriënteren” of er onder kickboksers voldoende potentie is voor olympische deelname, zei voorzitter Boris van der Vorst in het NOS Radio 1 Journaal. “In dat kader vinden er veel gesprekken plaats.”

Het feit dat Hari een strafblad heeft, is geen belemmering voor een eventuele deelname. Hij werd een aantal jaar geleden veroordeeld voor mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Desondanks mogen sporters dan meedoen aan de Olympische Spelen, laat sportkoepel NOC*NSF aan de NOS weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.