Badr Hari voor Nederland als bokser naar de Olympische Spelen?

De Nederlandse Boksbond (NBB) zou in gesprek zijn met kickbokser Badr Hari, om dit jaar voor Nederland te gaan boksen op de Olympische Spelen in Tokio. Dat melden diverse Nederlandse media vandaag.

Zijn trainer Mike Passenier bevestigt tegenover de NOS dat de NBB in gesprek is met Badr. Het verzoek kwam volgens Hari’s trainer als een verrassing. “We moeten eerst uitzoeken of het in zijn carrière past en of kickboksorganisatie Glory er blij mee is.”

Volgens de NOS wil de boksbond het gerucht vanochtend “bevestigen noch ontkennen”. De bond is momenteel “breder aan het oriënteren” of er onder kickboksers voldoende potentie is voor olympische deelname, zei voorzitter Boris van der Vorst in het NOS Radio 1 Journaal. “In dat kader vinden er veel gesprekken plaats.”

Het feit dat Hari een strafblad heeft, is geen belemmering voor een eventuele deelname. Hij werd een aantal jaar geleden veroordeeld voor mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Desondanks mogen sporters dan meedoen aan de Olympische Spelen, laat sportkoepel NOC*NSF aan de NOS weten.

1 REACTIE

  1. Ja hoor, altijd kickboksen met de Marokkaanse vlag, terwijl hij in Nederland is opgegroeid en getraind, maar nu wel voor Nederland willen uitkomen bij de Olympische spelen. Ondanks zijn vechtkunsten is hij niet bepaald de trots van Nederland. Daar heeft hij het zelf naar gemaakt. Jammer als het doorgaat. Laat hem lekker voor Marokko naar de spelen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.