Eerste repatriëringsvlucht vanuit Marokko geland

Eerste repatriëringsvlucht vanuit Marokko geland

De eerste repatriëringsvlucht uit Marokko met een groep Nederlanders is zojuist geland op Schiphol. Volgens de NOS gaat het om zo’n 300 passagiers. De groep is samengesteld op basis van urgentie. Zo gaat het onder meer om mensen die ziek zijn of zorg nodig hebben, aldus de omroep.

In Marokko zitten zo’n 3.000 Nederlanders die door de coronacrisis niet terug kunnen. Ruim vijf weken geleden verbood Marokko alle vluchten van en naar het land en liet alleen in de eerste dagen alleen nog enkele repatriëringsvluchten toe.

De Nederlandse regering probeerde al wekenlang deze groep naar Nederland te laten terugkeren, maar Marokko weigerde tot nu toe elke medewerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.