Marokko op lijst van onveilige landen door EU geplaatst

De EU heeft Marokko op de lijst van onveilige landen aangaande het coronavirus geplaatst. Dat betekent dat reizigers uit Marokko in EU- en Schengenlanden alleen welkom zijn als hun komst dringend noodzakelijk is, meldt de NOS.

EU-lidstaten kunnen zelf besluiten of ze de EU-lijn volgen. Nederland neemt vermoedelijk de komende week een besluit over reizigers uit Marokko.

Nederland heeft net als andere EU- en Schengenlanden de grenzen gesloten voor mensen van buiten Europa die geen essentiƫle reis maken. Voor reizigers uit een aantal landen wordt daarop een uitzondering gemaakt. Marokko hoort daar ook bij.

Een niet-EU-land komt op de lijst van onveilige landen als het aantal covid-19-patiƫnten per 100.000 inwoners in de periode daarvoor tot het gemiddelde van EU-landen of daarboven is gestegen. Ook andere zaken spelen een rol, zoals de maatregelen die een land neemt om besmettingen te voorkomen schrijft de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.