Advocaten Kasem en Bouchikhi beschuldigd van lekken naar organisatie Taghi

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het onderzoek naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi een proces-verbaal aan het rechtbankdossier toegevoegd waaruit zou blijken dat advocaten als ‘boodschappenjongens’ voor de organisatie hebben gewerkt. Dat schrijft de NOS maandag.

Volgens de omroep worden advocaten Khalid Kasem en Yassine Bouchikhi genoemd evenals raadslieden van het kantoor Ficq & Partners: Leon van Kleef, Christian Flokstra en Nico Meijering.

Kasem ontkende eerder met klem dat hij informatie uit het onderzoek naar de organisatie zou hebben gelekt en vroeg de Nederlandse orde van advocaten onderzoek te doen naar de beschuldigingen. Of dat onderzoek is gestart, is niet bekend schrijft de NOS.

Het Parool schrijft dat advocaat Kasem via zijn raadsvrouw laat weten dat het proces-verbaal de mening verwoordt van de rechercheur die het opschreef, en niet van het OM. Kasem blijft erbij dat hij niet heeft gelekt.

Advocaat Bouchikhi spreekt van een “niet eens halfbakken” proces-verbaal waaraan geen waarde moet worden toegedicht. Ook beschuldigt hij het OM van trial by media.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.