Directe vluchten tussen Nederland en Marokko mogen weer

De directe vluchten tussen Nederland en Marokko, die vorige week dinsdag waren stopgezet omdat een bilaterale afspraak tussen de twee landen verliep, mogen weer. Nederland en Marokko hebben daar nieuwe afspraken over gemaakt die gelden tot en met 9 september.

Aan een akkoord voor na 9 september wordt gewerkt, zegt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Tegen die tijd wordt gekeken hoe de Marokkaanse overheid de situatie rond corona op dat moment inschat.

De afspraken over deze rechtstreekse vluchten hebben geen invloed op het inreisverbod voor reizigers uit Marokko, want dat blijft van kracht. Mensen die uit Marokko komen en geen noodzakelijke reis naar Nederland maken, worden niet toegelaten.

Marokkanen die ook een paspoort van een EU-land hebben worden wel toegelaten in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.