Geert Wilders schuldig bevonden aan belediging Marokkanen

De rechter heeft vandaag uitspraak gedaan in het ‘Minder Marokkanen‘-proces tegen Islam hater en PVV politicus Geert Wilders. In de extra beveiligde rechtbank van Schiphol oordeelde het gerechtshof dat de PVV’er schuldig is aan groepsbelediging. Hij krijgt hiervoor geen straf oordeelde het hof.

Wilders is vrijgesproken van het aanzetten tot haat en discriminatie. De PVV-leider krijgt geen straf, omdat hij volgens het hof als democratisch gekozen politicus al jaren een hoge prijs betaalt voor zijn uitlatingen.

In 2014 vroeg hij in een Haags café of het publiek ‘meer of minder Marokkanen’ wilde, waarop luidkeels ‘minder! minder! minder!’ geschreeuwd werd.

Tegen Wilders werd een recordaantal van 6.474 aangiften gedaan. Met deze uitspraak komt er een einde aan een zes jaar voortslepende rechtszaak.

2 REACTIES

  1. rechter staat gewoon onder media druk: dit was puur racisme, als de uitspraak over joden was gedaan dan was het antisemtitisme en moest hij opstappen en daarna voor 5 jaar naar de gevangenis. Marokkanen moeten juist in beroep gaan tegen de zwakke uistpraak van de rechter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.