Zware straffen voor mannen die grote aanslag in Nederland wilden plegen

Deze foto van de politie laat een groep mannen zien die van plan waren een grote aanslag in Nederland te plegen. De hoogste straf is voor de leider van de terreurgroep, Hardi N., die zeventien jaar de cel in moet.

Drie verdachten kregen een celstraf van dertien jaar opgelegd: Nabil B., Morat M. en Wail el A. Twee anderen, Shevan A. en Nadim S., moeten tien jaar de cel in.┬áDe officier van justitie sprak bij de behandeling van de zaak in juni van “de ernstige zaak van de afgelopen jaren”. “Een aanslag van het formaat Parijs.”

De mannen hadden volgens het OM de Gay Pride, een nachtclub of een legerbasis als doelwit en wilden elders een autobom laten ontploffen. De politie was in de groep geïnfiltreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.