Marokkaanse buurtvaders houden jeugd in de gaten tijdens coronatijd

Foto © Sandra Zeilstra Photography

Dit zijn vijf van de negen Marokkaanse buurtvaders uit Gouda, die tijdens coronatijd een groot deel van de Marokkaanse jeugd in de gaten houdt in de wijk Korte Akkeren.

Ze zijn maandag 26 oktober te zien in het KRO-NCRV programma Kruispunt. In deze uitzending staat Korte Akkeren, de armste wijk van Gouda, centraal.

Nu corona ons aan huis kluistert, zijn we meer dan ooit aangewezen op elkaar en onze buurt. Het programma Kruispunt neemt een kijkje in de wijk om te zien hoe het in tijden van corona met de saamhorigheid gesteld is.

De afgelopen jaren kwam de wijk regelmatig negatief in het nieuws.  Autobranden, problemen met drugs, reljeugd, een enkele schietpartij. Maar achter krantenkoppen en cijfers ontwikkelt zich ook een ander verhaal: een verhaal van verbinding en omkijken naar elkaar.

Kruispunt laat mensen aan het woord die het verschil maken en zich verbonden voelen met de wijk waar ze soms al hun hele leven wonen en die ze voor geen goud zouden verlaten.

Kruispunt: ‘Wij in de wijk’ is te zien op maandag 26 oktober om 23.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. (Foto © Sandra Zeilstra Photography)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.