Kijkers helpen Hamid: bijna 20.000 euro ingezameld voor vloer

Kijkers helpen Hamid: bijna 20.000 euro ingezameld voor vloer
Beelden uit de uitzending: Hamid en buurvrouw Hellen (c) SBS 6

Een uitspraak van tv-rechter meester Frank Visser heeft ervoor gezorgd dat kijkers duizenden euro’s door crowdfunding hebben ingezameld, om bakker Hamid uit Den Haag te helpen. Tot nu toe is er bijna 20.000 euro opgehaald. (UPDATE: het bedrag is de 21.000 gepasseerd.)

Hamid verscheen donderdag samen met zijn Surinaamse buurvrouw Hellen in een aflevering van het TV programma Meester Frank Visser doet uitspraak op SBS 6. Daarin was te zien dat de buurvrouw heel veel last heeft van het geluid, dat door bovenbuurman Hamid en gezin wordt geproduceerd.

Hoewel hij het niet breed heeft had Hamid zelf al 2.100 euro betaald voor een laminaatvloer mét een speciale isolatielaag. Desondanks bleef het geluid van de rennende twee kinderen van Hamid goed hoorbaar voor de buurvrouw. Die was zo aangedaan dat ze overwoog om voorgoed naar Suriname te verhuizen. (tekst loopt door onder filmpje)

De tv-rechter moest hierover een uitspraak doen en hoewel hij wist dat Hamid het niet kan betalen, besliste hij toch dat de man op eigen kosten zijn vloer beter moet laten isoleren.

Kijkers leefden mee en begonnen deze inzamelingsactie, waarmee in korte tijd veel geld voor Hamid is opgehaald. De bakker zelf was compleet beduusd schrijft het Algemeen Dagblad.

Een van de mensen die doneerde schreef het volgende over de doneeractie:

…Beste allemaal, dit wat hier gebeurt heeft mij enorm geraakt in positieve zin. Wat een heerlijk gevoel dat men naar elkaar omkijkt op deze manier. Ik zie mensen met allerlei soorten namen/achtergond doneren…man, vrouw, kleur etc. Even geleden had ik niet verwacht dat dit zou kunnen gebeuren. Je hoort heel veel op tv waar je verdrietig van wordt…dan zijn dit de momenten waarbij er toch zonlicht door de regenwolk komt. Deze manier van denken moeten we vaker toepassen….wat mij betreft is hamid een prima voorbeeld van een goede buur en verdient elke cent dat opgehaald wordt… wat een wending, echt…dit had ik nooit zien aankomen… bedankt iedereen…dat jullie laten zien dat de mensheid nog hoop heeft…

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.