Marokko opent op 15 juni alle luchthavens voor internationaal verkeer

Alle luchthavens  in Marokko zullen vanaf 15 juni geopend zijn voor internationaal verkeer. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Volgens Marokko gebeurt dat om de terugkeer van in het buitenland wonende Marokkanen te vergemakkelijken, maar ook anderen kunnen vanaf die datum naar Marokko reizen.

De NOS meldt dat Marokko vluchten uit landen in twee categorieën heeft ingedeeld op basis van de actuele coronagegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie en van de landen zelf.

In lijst ‘A’ staan landen met “positieve indicatoren met betrekking tot de beheersing van de epidemiologische situatie”, zoals het ministerie het noemt. De beheersing van de verspreiding van de coronavarianten speelt hierin een belangrijke rol.

Reizigers uit deze landen, waaronder Nederland, kunnen toegang krijgen tot Marokkaans grondgebied als ze een vaccinatiebewijs of een negatief testresultaat kunnen laten zien.

Reizigers afkomstig uit de landen uit de B-lijst moeten “uitzonderlijke toestemming” krijgen voordat ze reizen, een negatieve PCR-test overleggen en vervolgens tien dagen in isolatie gaan.

De A- en B-lijsten worden “minstens twee keer per maand” bijgewerkt op de sites van de Marokkaanse ministeries van Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid en Toerisme aldus de omroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.